E: 053 230 3551
H: 053-2300341
info@curatwente.nl

Informatie

Alles wat u moet weten.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Dagbesteding in Enschede en Hengelo
Cura Twente Haaksbergen

Cura Twente biedt zorg conform WMO/WLZ en PGB volgens NZA vastgestelde tarieven.

Algemene informatie

Wij geven in een zorg- en dienstverleningsovereenkomst weer welke bepalingen, rechten en plichten er zijn voor de zorgaanbieder en de ontvanger. Wij werken met persoonlijk ontwikkelingsplannen (POP) waarin doelen en gemaakte afspraken staan beschreven. Zo is altijd duidelijk wat u van ons mag verwachten en kunt u ons houden aan gemaakte afspraken.

AGB code: 73737192
K.v.K. nummer: 80741215
Banknummer: NL73 RABO 0119074680
BTW-id: NL861781776B01

Cijfers en rapporten waar we trots op zijn

Onze:

 • Medewerkers geven ons een 8,7
 • Deelnemers geven ons een 9,4!
 • Ouders/vertegenwoordigers geven een 9,5

Zorgkaart Nederland verzamelt reviews over zorgorganisaties. De scores van Cura Twente vindt u hier.

Kwaliteitsrapporten

Wij staan voor wat we bieden en om dit te blijven doen laten we graag in onze keuken kijken. Net als andere zorgorganisaties verantwoorden we jaarlijks ons handelen op het gebied van geleverde zorg, verantwoord- en duurzaam ondernemerschap en financieel beleid. Voor belanghebbende stellen onder voorwaarden actuele rapporten beschikbaar.

• Bekijk het kwaliteitsrapport van 2020 hier.
• Bekijk het kwaliteitsverslag deelnemers 2020 hier.
• Bekijk het Rapportage tevredenheid ouders/vertegenwoordigers 2021 hier.
• Bekijk het Rapportage tevredenheid deelnemers 2021 hier.
• Bekijk het kwaliteitsrapport van 2021 hier.

Rapporten en cijfers van Cura Twente
De groepen van Cura Twente

Nuttige informatie, handig op een rijtje

Onderstaand treft u een aantal nuttige links van verschillende partijen waar we mee samenwerken.

 • Wij worden ondersteund door de stichting “vrienden van Cura Twente”. Zij helpen ons sponsoren en donateurs te vinden voor extra financiële ondersteuning voor de aanschaf van dure hulpmiddelen, zoals nu de duofiets. Ga naar Vrienden van Cura
 • Cura Twente werkt samen met het Kenniscentrum Weerbaarheid. In het project “Kom op voor jezelf” wordt eenmaal in de week les gegeven. Voor meer informatie kijk op de site: www.komopvoorjezelf.nl
 • Beologopedie is gespecialiseerd in het verlenen van logopedische zorg aan kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsachterstand, syndroom of beperking. www.beologopedie.nl
 • Ergo & ik is een praktijk voor ergotherapie, gespecialiseerd in de behandeling van kinderen van 0-18 jaar. www.ergo-ik.nl
 • “Naar keuze” is een belangenbehartiger-organisatie voor PGB budgethouder. Op hun site is veel informatie te vinden over het PGB: www.naar-keuze.nl
 • NAH-Overijssel begeleidt mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en hun omgeving. www.nah-overijssel.nl
 • www.bureau-alert.nl  Deze website geeft informatie over wettelijke vertegenwoordiging en de manier waarop Bureau Alert u daarbij kan helpen.
 • Bartiméus zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen die slechtziend of blind zijn te verbeteren. www.bartimeus.nl
 • SBB, is het kenniscentrum voor leren in de praktijk in de zorg, welzijn en sport. www.SBB.nl
 • www.doppazorg.nl Psychologen praktijk, ambulante begeleiding en cursussen en trainingen.
 • www.fyon.nl  FYON staat voor Fysiotherapie Oost Nederland.
 • www.werkpleintwente.nlvoor vacatures, leerwerktrajecten, scholing en nog veel meer. De 14 Twentse gemeenten en het UWV zijn samen het werkplein.

Vrijwilliger(s) gezocht

De deelnemers en medewerkers zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die helpen. Maar.... er kunnen altijd meer vrijwilligers bij. Recent is Han begonnen. Ben je collegiaal, ondernemend maar kun je ook goed samenwerken? En draai jij jouw handen niet om, om je ondersteunend op te stellen? Dan hebben wij een leuke plek voor jou. Je komt in een professioneel team, waar vriendelijkheid heerst en je ondersteuning vind om jou taak goed uit te voeren.

NIEUW: Vacature begeleider. Bekijk de vacature hier.

Wij zoeken een:

Zwemvrijwilliger(s); Die 2x per maand volgens vastgesteld rooster met de begeleiders en deelnemers mee wil gaan zwemmen en wil ondersteunen op aanwijzing, bij het aan en uit kleden.

Spelletjes vrijwilliger; Die 1 of 2x per week op vastgestelde tijd een spelletje wil komen doen met deelnemers.

Fiets vrijwilliger; Die 1x per week een uurtje wil fietsen met deelnemers, het betreft hier fietsen op de duo-fiets of rolstoelfiets, waar je getraind voor wordt.

Tuinvrijwilliger; die ons – naast de huidige tuinvrijwilligers(s) – 1x per week wil komen ondersteunen bij de tuinwerkzaamheden, dit i.s.m. met de begeleiders en het tuinproject dat wij kennen.

Wat bieden wij: Een gezellig samenzijn, aandacht en uitnodiging bij feestdagen vieringen, stilstaan bij jouw verjaardag, 1x per jaar een vrijwilligersuitje maar ook deelname aan de jaarlijkse BBQ.

Spreek jou dit aan? Solliciteer dan naar een functie van vrijwilliger bij Cura Twente.

Cura Twente is een jonge en dynamische organisatie en richt zich op dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Onze visie is dat je alleen met aandacht voor de mens kwaliteit kunt bieden.

Je sollicitatie kun je richten aan Rik Stuivenberg info@curatwente.nl

Vacatures bij Cura
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image