Nieuwspagina

Feest bij Cura: 7 keer het Prezo Gouden Keurmerk in de zorg

Het is weer gelukt! Op 7 november 2018 heeft Cura voor de 7e achtereenvolgende keer keer het gouden keurmerk behaald. Het is het keurmerk voor goede en kwalitatieve zorg, goed ondernemerschap en goed werkgeverschap. Ook nu laat de officiele uitslag nog even op zich wachten, maar daar is de vreugde niet minder om natuurlijk.Jaarlijks uitje op 11 juni 2018 was weer een groot succes

Ons jaarlijkse uitje was ook nu weer een super leuke dag. Met 2 “Jan Plezieren” – de huifkarren van stalhouderij Schouwink – zijn we door het mooie buitengebied van Enschede naar de stal van Schouwink gereden. Daar hebben we genoten van een heerlijke high tea.

Alles was weer top geregeld. Na de high tea hebben we samen een kijkje genomen in de paardenstallen en bij de konijnen en de kippen.

Vervolgens zijn we weer gezellig teruggereden richting Cura.

Cura op 19 mei officieel heropend

Op zaterdag 19 mei hebben wij de heropening groots gevierd na een lange en grondige verbouwing. Niet alleen was er een gezellige braderie, maar ook stonden alle deuren gastvrij open zodat bezoekers zelf het resultaat konden zien en bewonderen.

Cura beschikt nu over een grote recreatieruimte. Verder zijn er nu 7 toiletten waarvan 3 toegankelijk voor rolstoelen. Door het wegbreken van een aantal muren hebben we nu een grote keuken die met de winkel en het nieuwe terras verbonden zijn. Alles is licht door kleur en heel veel glas.

Voor deze feestelijke dag hadden de deelnemers weer hun uiterste best gedaan om voor de braderie extra producten te maken zoals tuinschilderijen, vogel- en voederhuisjes en andere mooie cadeau- en gebruiksartikelen.
Cura dankt nogmaals alle vrijwilligers voor hun inzet en de bezoekers voor de vele complimenten, cadeaus en bloemen.
Vrijetijdsbestedingsclub op woensdagavond

Wist u dat Cura Twente sinds 2 jaren ook een vrijetijdsbesteding (VTB-club) biedt op de woensdag avond?
Daar komt een klein groepje jongeren met een verstandelijke beperking bij elkaar van 19.00-21.00 uur. De entree is 2,50 per keer, te voldoen per kwartaal. Er zijn thema avonden als de jaarseizoenen, feestdagen en bovenal is het gezellig met spelletjes. Kofiie/thee en een glaasje fris is inbegrepen.


Groot feest bij Cura: voor de 5e keer het 'Prezo gouden keurmerk in de zorg' voor de dagbesteding!

14 -12-2017 Feest bij Cura, want op maandag 11 december is er opnieuw een toetsing geweest voor het 'Prezo keurmerk in de zorg' voor de dagbesteding. En hoewel de officiele uitslag nog even op zich laat wachten, weten we nu al dat Cura voor het 5e opeenvolgende jaar het Prezo gouden keurmerk heeft behaald! Een succesreeks die begon in 2013. Na de toetsing op klanttevredenheid en kwaliteit van zorg behaalde Cura Twente toen als eerste organisatie in de gehandicaptenzorg het gouden keurmerk voor de dagbesteding.

Het betreft het prestatiemodel dagbesteding/zorg "Prezo VG". Deze toetst naast het kwaliteitskader en de wet- en regelgeving ook hoe wij de uitvoering hiervan bewerkstelligen of hebben uitgewerkt. Met een keurmerkschema is vervolgens getoetst op verantwoorde zorg en verantwoord ondernemerschap. De resultaten zijn voor de 5e keer opnieuw goed voor goud!


Stichting Vrienden van Cura Twente schenkt deelnemers IPad

13-10-2017 Een extra Ipad, dat was al een lang gekoesterde wens van de deelnemers van Cura Twente. En op 13 oktober was het dan zo ver. Dankzij een bijdrage van de Stichting Vrienden van Cura Twente kon er een nieuwe Ipad in gebruik genomen worden. Tijdens een feestelijk moment op deze middag werd de Ipad door het bestuur overhandigd. Daarbij werd er niet alleen appeltaart uit eigen keuken gegeten, ook gingen de heren van het bestuur met appeltaart (in kunstverpakking) naar huis.


Tuingroep cura start met tuinonderhoud Florapark

16-09-2017 Op 16 september is een tuingroep van Cura gestart met het tuinproject bij het Florapark. Het Florapark is een rustig gelegen woonzorgcentrum van Liberijn in de wijk ’t Ribbelt-Stokhorst. Elke maandag is het groepje deelnemers druk met het onderhoud van het groen. Ze voelen zich er prima thuis. Naast het tuinonderhoud mogen ze gezellig mee eten met de lunch. De deelnemers zijn erg enthousiast over dit nieuwe project. Naast het Florapark werken ze ook bij Cura zelf in de tuinen.


FEIT Enschede haalt 450 euro op voor Cura Twente

27-07-2017 Met een benefietconcert is er door 'FEIT Enschede' voor Cura een bedrag van maar liefst 450 euro binnen gehaald. <lees verder> Marieke Pril En Willy Goudt hebben zich hier wederom hard voor gemaakt omdat zij ons dagcentrum een warm hart toedragen. De 450 euro is inmiddels in ontvangst genomen door de Stichting Vrienden van Cura Twente. Zij vullen het bedrag aan tot 1000 euro en dit mogen we besteden aan de beplanting rond ons gebouw. Dank je wel 'FEIT Enschede en overige donateurs van Vrienden van Cura Twente.


Vrijwilligers Farwick doen graafwerk bij Cura

27-07-2017 De aanleg van een belevingstuin bij Cura staat hoog op het verlanglijstje. Daar zit flink wat werk in want eerst moest het straatje en het oude groen geruimd worden om de aanleg van onze belevingstuin zo veel mogelijk voor te bereiden. We zijn daarom heel blij dat 2 medewerkers van Tuinbedrijf Farwick deze graafwerkzaamheden in een paar dagen - vrijwillig en na hun normale werktijd - voor ons gedaan hebben. De beplanting gaan we vervolgens zelf doen. We maken er een leuk project van met onze deelnemers. Aan de hand van een tekening pakken we de beplanting aan en vullen samen het boomschorspad.
'Activiteit Groen' van start na de zomer

27-07-2017 Na de zomer starten wij met een nieuwe activiteit voor onze deelnemers: 'Activiteit Groen'. <lees verder> Binnen deze activiteit gaan we met kleine groepjes deelnemers samen met een begeleider aan de slag met onze eigen tuinen. Daarnaast onderhouden we ook een paar 'abonnement'tuinen in de wijk. Voorlopig starten we met 2 momenten in de week.


Bijzonder geschenk voor Cura: twee prachtige eethoeken

Op dinsdag 20 juni mocht Cura twee prachtige nieuwe eethoeken in ontvangst nemen. Dit gebeurde uit handen van Marc Mutsaars van Melior verzekeringen in Oldenzaal. Melior verzekert onder meer overheden en een deel van de premie gaat naar een sociaal doel. In dit geval betreft het de 'social return' namens de gemeente Houten die de eethoeken op haar beurt weer heeft laten vervaardigen door de Stichting Bouwloods in Utrecht. En natuurlijk ging Marc Mutsaars ook niet met lege handen naar huis. Hij mocht een originele 'Maikel' in ontvangst nemen. De eethoeken zijn te bewonderen in de recreatieruimte.Wethouder Jurgen van Houdt op 13 juni te gast bij Cura

Op 13 juni tijdens de ouderavond bij Cura was wethouder Jurgen van Houdt te gast bij Cura. Hij vertelde over de ontwikkeling van Cura – in 2010 gestart met 1 deelnemer naar de huidige sutuatie met 19 deelnemers. Ook ging hij in op de visie en missie van Cura, evenals de verbouwing op dit moment. Tenslotte ging hij in op de uitreiking van Het Gouden Prezo Keurmerk dat opnieuw is behaald door Cura.Uitreiking certificaat

Hoewel het certificaat al was toegestuurd was dit toch een mooi moment om het formeel te overhandigen aan Monique Aldenkamp. Namens Keurmerk Perspekt werd dit gedaan door mw. Lieke Tiel-Groenewegen. Zij vertelde ook dat het keurmerk een toetsing is op verantwoorde zorg, kwaliteit van zorg en verantwoord ondernemerschap. De resultaten waren opnieuw goed voor goud. Dit is de 4e achtereenvolgende keer dat Cura Twente het hoogst haalbare heeft mogen behalen.
Nieuws: Dagje dierenpark op 12 mei groot succes

Op 12 mei is Cura met de deelnemers een dagje uit geweest naar de NaturZoo, het dierenpark, in Rheine Duitsland. Lees hier verder. Bijna alle deelnemers zijn meegeweest. Dat leverde een hele stoet aan auto`s plus een bus op richting Rheine. Naast begeleiding waren er ook ouders en vrijwilligers mee. Super dat er weer op deze hulp gerekend kon worden! Al met al was het dus met een grote gezellige groep. Het weer was wisselvallig maar uiteindelijk hadden de deelnemers wel geluk en hebben ze de dag – op een paar druppels na – goed en droog doorgebracht. Iedereen was het met elkaar eens dat dit een geslaagde dag was en zeker voor herhaling vatbaar.


Cura Twente ontvangt opnieuw het Certificaat Werkpakt

Evenals voorig jaar heeft Cura op 13 april het Certificaat Werkpakt opnieuw in ontvangst mogen nemen. Wat is het Werkpakt keurmerk? Het is een keurmerk van de Gemeente Enschede voor werkgevers die zich nadrukkelijk onderscheiden door sociaal ondernemerschap.

Werkpakt-werkgevers onderkennen de talenten van (langdurig) werkzoekenden, bieden hen perspectief en vertalen dit in succesvol en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De gemeente verstrekt het Werkpakt keurmerk aan werkgevers die, samen met de gemeente en andere partners, aantoonbaar bijdragen aan duurzame oplossingen voor werkzoekenden en daarbij optreden als ambassadeur en betrokken partner. Meer lezen: klik hier


Verbouwing is in volle gang

Het zal niemand ontgaan zijn dat wij druk aan het verbouwen zijn. Weliswaar is het nog wachten op een aantal werkzaamheden die de gemeente moet uitvoeren, maar dat weerhoudt ons niet om zelf gestaag verder te gaan. Er zijn genoeg klussen die we prima zelf kunnen uitvoeren. We hopen het ergens rond eind mei begin juni klaar te hebben. Ben je nieuwsgierig hoe het wordt, kom gerust een keer kijken!Sportdag 2017 opnieuw een groot succes!

Op 20 april organiseerde SV Vosta - evenals in 2016 - weer i.s.m. Cura Twente een sportdag voor de deelnemers van de dagbesteding. De dag was zeer geslaagd. Er werd gesport van 10 tot 12 uur waarbij verschillende activiteiten aan bod kwamen. Zo was er tafeltennis, sjoelen, fitness, voetbal en meer. Tussendoor was er tijd om lekker wat te drinken met iets lekkers. Een heerlijk zonnetje en een goede sfeer completeerden deze gezellige activiteit. Al met al een perfect geslaagde actieve ochtend. En zeker opnieuw voor herhaling vatbaar voor volgend jaar.
Het huurcontract is getekend, de verbouwing is gestart!

Het ondertekenen van het nieuwe huurcontract is goed nieuws voor Cura. Daarmee is er – na een lange tijd van onzekerheid – groen licht voor de verbouwing. De grote breekwerkzaamheden doet een erkende aannemer voor ons, de kleinere klussen pakken we zelf op. Daar is in het eerste weekend van april al enthousist mee gestart.

Er komt veel ruimte bij. Een aparte en grotere keuken, een aparte ruimte voor recreatie en om de pauzes te houden, maar ook een groter invaliden toilet. Enzovoort enzovoort... En voor degenen die het gebouw kennen: het gehele rechtergedeelte is straks van Cura.

De groepen draaien gewoon door, daar wordt ook niet gebroken. En de meeste breekwerkzaamheden vinden in het weekend plaats wanneer er geen opvang is. De planning is dat de verbouwing rond juni afgerond is. De feestelijke en officiële opening is gepland in september.


Nieuwe kunstwerken

De afgelopen tijd zijn onze kunstenaars weer druk geweest met het maken van nieuw en mooi kunstwerk. Kom gerust eens kijken wanneer je in de buurt bent. Onze kunstwerken zijn ook te koop! Meer info


Cura spullen in de etalage

Tot 3 maart heeft Cura Twente een kleine dependance in Verpleeghuis De Cromhoff. Daar staan de door de cliënten voor de verkoop gemaakte spulletjes mooi uitgestald in een etalage. De etalage blijft voor de verkoop gevuld tot 3 maart. Verder staat er op 3 februari en 3 maart van 14.00 tot15.45 een tafel waarop we onze spullen verkopen. Verpleeghuis De Cromhoff is van Livio en ligt aan de Bleekhofstraat 300, 7543 EC Enschede.
Kerstbuffet erg geslaagd!

Op 17 december was er het jaarlijkse kerstbuffet. Een geslaagde en smakelijke bijeenkomst! Deelnemers, ouders en verzorgers, medewerkers en vrijwilligers smulden samen van het stamppotbuffet. En natuurlijk hadden de deelnemers weer een prachtig kerstlied ingestudeerd. Kortom: een mooie traditie!


Cura Twente ook op de kerstmarkten

Evenals voorgaande jaren was Cura ook in 2016 vertegenwoordigd op een aantal kerstmarkten. En zoals altijd was het weer erg gemoedelijk en een gezellige bedoening!


Hele maand oktober expositie bij Cafe Het Bolwerk

Opnieuw hangen onze kunstwerken bij Cafe Het Bolwerk in Enchede. Onze kunstenaars hebben weer heel erg hun best gedaan om er iets prachtigs van te maken. Gedurende de gehele maand oktober is iedereen dagelijks welkom vanaf 11.00 uur aan de Stadsgravenstraat 21, 7511 EP Enschede.Sportdag bij Vosta groot succes

Op woensdag 6 juli hebben de deelnemers van Cura genoten van de sportdag bij voetbalvereniging Vosta! Deelnemers kwamen in sportkleding naar Cura Twente om rond half 10 samen richting Vosta te lopen waar enkele ouders/verzorgers ons al op stonden te wachten. Eerst is er onder het genot van wat drinken en een versnapering een welkomstmoment met de overhandiging van een door een deelnemer gemaakt doek en een zelfgebakken appeltaart. Dan begint de sportdag. Er worden 2 teams gevormd. Op het programma staan voetbal, sjoelen, tafeltennis en fitness. Niet alleen de deelnemers doen allemaal fanatiek mee maar ook enkele ouders. Allemaal vinden ze het leuk om te doen en dat is ook te zien.
Tegen 12 uur zit het er weer op. Tijd voor een drankje, een fotomoment en alle deelnemers krijgen een mooie medaille om vervolgens gezamenlijk weer terug te lopen naar Cura Twente. Daar stonden de broodjes al klaar en na de lunch hebben we nog een ontspannen middag. Al met al was het een geslaagde ochtend waarvoor we iedereen willen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt.Sportdag Cura bij Vosta op 6 juli 2016

Woensdag 6 juli organiseert SV Vosta i.s.m. Cura Twente een sportdag voor de deelnemers van de dagbesteding. Alle vaders, moeders, broertjes/zusjes etc. zijn uitgenodigd om er een samen gezellige ochtend van te maken.

We zijn er van 10.00 tot 12.00 uur. Om 10.10 uur is er een uitreiking van een cheque door de verenigingmanager van een cheque door Fonds verstandelijk Gehandicapten.En dan is het tijd voor voetbal, fitness en tafeltennis. Om 10.50 is er koffie, thee en limonade met wat lekkers.

Kortom: we hopen op een plezierige en sportieve ochtend met heel veel deelnemers waarop we kennis maken met de sportaccommodatie van SV Vosta. Het adres van Vosta is

Minkmaatstraat 173 7531 AX Enschede

Pret met clowns bij Cura

Donderdag 28 april 2016 is Dichterbij Clown op bezoek geweest bij Cura Twente. De clowns hebben met alle deelnemers een praatje gemaakt en ze beter leren kennen. De deelnemers vonden het allemaal erg leuk en sommige vonden het zelfs wat spannend. Het is een gezellige dag geworden met veel plezier!

Samen spelen... en contact maken!
De Dichterbij-Clowns maken warm contact, vol aandacht. Ze zijn er voor jong en oud. Voor iedereen die afleiding verdient, en bij wie een warm en vrolijk contact een bijzonder moment kan opleveren. Meer weten over de Stichting Dichterbij Clown? <klik hier>


Cura Twente ontvangt Certificaat Werkpakt

Op 6 april heeft Cura Twente het certificaat werkpakt keurmerk in ontvangst genomen. Daarmee biedt Cura Twente aantoonbare oplossingen voor werkzoekenden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als betrokken ondernemer nemen we waar mogelijk deel aan banen- en stagemarkten. Maar ook aan rond de tafelgesprekken met andere organisaties t.b.v. sociaal ondernemerschap.Cura Twente is een sociaal en maatschappelijk betrokken organisatie. Onze vacatures worden gemeld bij het werkplein.


Cura biedt nu alle vormen van begeleiding

Cura biedt alle vormen van begeleiding: VPT, MPT en ook huishoudelijke ondersteuning zoals verpleging en verzorging is mogelijk. Meer weten? Bel of stuur en mail en wij nemen contact met u op.


De duofiets is binnen

Op 19 november was het zo ver. De duofiets kon tijdens een feestelijke bijeenkomst in gebruik genomen worden. Dankzij onder meer opbrengsten van markten bij Cura, de kunstuitleen en natuurlijk de donateurs. Samen met twee flinke donaties van de stichting KIK en de Stichting tot steun aan gehandicapten had de Stichting Vrienden van Cura Twente voldoende middelen voor de aanschaf en kon voorzitter Ruud Souverijn de prachtige duofiets overdragen aan Monique Aldenkamp van Cura Twente.


Stichting vrienden van Cura Twente is nog opzoek naar leden en donateurs. Lid worden of iets doneren? Ga dan naar: www.vriendenvancuratwente.nl