Het team


Leonie, werkt sinds februari 2014 bij Cura Twente en is ondersteunend begeleidster.

'Cura Twente is een kleine groeiende organisatie. Dat maakt het werk overzichtelijker en zo hebben we meer tijd voor de deelnemers. Na een dag werken bij Cura Twente ga ik voldaan naar huis.'Phia

Phia, werkte vanaf maart 2016 als zorgassistent en inmiddels als assistent begeleider

'Door de kleinschaligheid is er aandacht voor iedereen en halen we het beste uit elkaar naar boven. Hierdoor zie je ook dat de deelnemers zich telkens weer ontwikkelen en hierin vooral ook erg veel plezier blijven houden.'Devota werkt sinds februari 2018 bij Cura als begeleidster:

"Ons motto ‘’Focus op mens zijn’’ is het fundament van onze begeleiding. De benadering is gericht op de persoon, niet de beperking. Dus ontwikkeling, wensen en doelen van elk individu vormen het uitgangspunt. Dit biedt hen meer kwaliteit van leven en geeft mij en ook hen ontzettend veel voldoening."Carola werkt sinds januari 2018 bij Cura als begeleidster:

"Cura Twente is een kleinschalige instelling met ruimte en aandacht voor het individu. Deelnemers en begeleiders gaan op een respectvolle manier met elkaar om. Samen maken we Cura Twente tot een fijne plek."


Marcel is vanaf 2017 bij Cura werkzaam als facilitair assistent :
Ik ben geboren in 1959 en was sinds 1978 werkzaam in het voormalig buurthuis "De Kom". ik werk met veel plezier bij Cura in de facilitaire dienstverlening.
Dirk is vanaf januari 2018 medewerker backoffice en facilitair bij Cura:
De zorg en begeleiding van deelnemer brengt naast voldoening ook verantwoordelijkheden met zich mee die naar overheden verantwoord moeten worden. Dit is een van mijn taken, daarnaast zorg ik voor controlewerkzaamheden, communicatie en ben verantwoordelijk voor facilitaire zaken binnen deze locatie.


Marjolein is vanaf 1 augustus 2018 werkzaam als zorgassistente:

In september 2018 ben ik gestart ik met de BBL-opleiding Maatschappelijke Zorg (begeleider gehandicaptenzorg) en heb daar heel veel zin in. Gelukkig mocht ik bij Cura al wat eerder beginnen. De deelnemers motiveren mij echt in alles wat ik doe binnen Cura en in wat ik nog ga leren, aan het einde van de dag ga ik met een glimlach en een goed gevoel naar huis.