E: 053 230 3551
H: 053-2300341
info@curatwente.nl

Wat we bieden

Zinvolle dagbesteding met focus op mens zijn.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Dagbesteding in Enschede en Hengelo
Zinvolle dagbesteding focus op mens zijn

Cura Twente staat voor een zinvolle besteding van de dag en dat geeft voldoening.

Het maakt niet uit welk niveau of beperking je hebt, motivatie en plezier is het enige wat telt.

Wij doen dit in gezellig aangeklede ruimtes waar aandacht besteed is aan kleuren en licht. Er is voldoende ruimte voor iedereen, zo kan er afzonderlijk van elkaar gewerkt worden aan bijvoorbeeld een borduurwerk of een kunstwerk en kan een ander ontspannen in de snoezelhoek.

Er wordt bij ons koffie gedronken en gegeten aan een gezellig gedekte tafel. Wij vinden huiselijkheid en gemoedelijk samen zijn erg belangrijk. In Enschede hebben wij de beschikking over 2 ruime tuinen. Bij mooi weer werken wij buiten aan onze werkstukken en eten wij ook in de tuin. Er is zelfs een eigen moestuin!

Cura Twente biedt zorg conform WMO/WLZ en PGB volgens NZA vastgestelde tarieven.

Cura Twente Biedt:

  • Begeleiding
  • Individuele Begeleiding
  • Dagbesteding, mensen met een VG beperking, NAH en MG beperking
  • Verlengde dagopvang: 22,50 euro van 15.30 uur 17.00 uur, 27,50 euro van 15.30 uur tot 17.45 uur incl warm eten
  • Vrije tijdsbesteding (VTB) op woensdag avond 2,50 euro

En verder:

  • Totaalpakket MPT
  • Persoonlijke verzorging/verpleging (icm dagbesteding)
  • Huishoudelijke ondersteuning (icm dagbesteding)
  • Vakantieopvang

Dagbesteding

De begeleidingsintensiteit is uniek. Afhankelijk van de zorgvraag van de groep werken we met 1 ervaren begeleider op 5 – 7 deelnemers. We werken aan aan individuele behoeften en doelen en met elke deelnemer stellen we een dagprogramma samen. Zo is het mogelijk dat de deelnemer aan verschillende groepen deelneemt. (zie ook de categorie “groepen”). Daarnaast is er veel aandacht voor muziek, beweging, spel en ontspanning. Het vervoer naar de dagbesteding wordt geregeld door een vaste chauffeur van het taxibedrijf. De dagbesteding is geopend van 8.30 tot 15.30 uur.

Dagbesteding Haaksbergen Enschede en Twente

Verlengde dagopvang & extra

De verlengde dagopvang is van 15.30-17.00 uur (22,50 euro) of van 15.30-17.45 uur (27,50 euro) inclusief een voedzame en gezonde warme maaltijd. De opvang biedt ontlading na de werkzame dag en begint met een kopje thee. Het vervoer dient zelf georganiseerd te worden. (de verlengde dagopvang is alleen bij voldoende animo en voldoende personele bezetting).

Wij krijgen ondersteuning van externe expertise zoals een fysiotherapeute, een logopediste, een ergotherapeute, het slechtzienden instituut en een AVG arts.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image